slideshow-1 slideshow-2 slideshow-3

Porvoon Peruna - korkealaatuisia elintarvikkeita ja ruoanlaittoon liittyviä tuotteita

Perunanviljely on ollut tärkeä elinkeino Porvoon seudulla jo 60-luvulta. Pääkaupunkiseudun läheisyys mahdollisti toiminnan laajentamisen ja vuonna 1974 alueen viljelijät perustivat Porvoon Perunatuote Oy:n. Toimintaidea oli jalostaa ja markkinoida osakkaiden viljelemiä perunoita. 1980-luvulla yritys kukoisti ja uudet toimitilat rakennettiin. Osakkaita oli yli 50 ja tuotannon laajuus oli yli 100 ha.

Peruna myytiin pääasiassa kuorittuna pääkaupunkiseudulle ja samalla aloitettiin pienimuotoinen tuoretuotteiden tukkukauppa. 1990-luvun alun taantuma toi mukanaan suuria muutoksia. Yrityksiä myytiin, fuusioitiin tai ne lopettivat toimintansa samanaikaisesti kun uusia perustettiin.

Agrica Ab aloitti toimintansa syksyllä 1993. Toiminta suuntautui maatalouskauppaan, mutta elintarvikkeet tulivat nopeasti mukaan. Agrica Ab jatkoi Porvoon Perunatuotteen aloittaman tukkukaupan kehittämistä ja sai samalla perintönä sen nimen hieman lyhennetyssä muodossa: Porvoon Peruna – Borgå Potatis. Vuonna 1998 toiminta siirtyi omiin tiloihin osoitteeseen Höylänlastu 4. Suuremmat tilat antoivat paremmat mahdollisuudet laajentaa toimintaa ja lisätä tuotevalikoimaa.

Vuosina 2007-2008 varastotilat laajennettiin entisestään mikä mahdollisti lähes räjähdysmäinen lisäys tuotevalikoimassa. Tänä päivänä Porvoon Peruna tarjoaakin asiakkailleen laajan valikoiman korkealaatuisia elintarvikkeita ja ruoanlaittoon liittyviä tuotteita.

Porvoon Peruna -tuoteluettelo >

OTA YHTEYTTÄ >

Porvoon Peruna - Borgå Potatis -logot yhteistyökumppaneille >